https://www.florinstoica.net/wp-content/uploads/2017/05/tmp_19096-IMG_20170521_130837_6331920466230.jpg

Despre culoarea verde şi beneficiile sale

Florin Stoica

1 min read

Verde în casă, verde pe stradă, verde peste tot… dar oare ştim cum să “folosim” această culoare?

Nu, nu are legătura cu faptul că este culoarea anului 2017. Prima asociere în ce priveşte semnificaţia culorii verde este natura, apoi urmează primăvara şi apoi sănătatea/ viaţa.  Cele mai noi semnificaţii asociază culoarea verde cu prosperitatea, progresul, evoluţia, fertilitatea, dezvoltarea, speranţa şi siguranţa.

Aşadar, verdele nu este reprezentat doar de floarea din ghiveci din casă, pătrunjelul din ciorbă sau copacul din faţa blocului, cu atât mai de rochia verde din dressing sau fotoliul din living.

Specialiştii au demonstrat că această culoare are şi alte efecte asupra omului.

Verdele calmează, eliberează de stres şi readuce vitalitatea. Totodată, are darul de a stimula creativitatea, reducerea stărilor de depresie, de stări de nervozitate şi anxietate. De-alungul timpului s-a dovedit că verdele scade presiunea sanguină, dilată vasele capilare. Unii medici folosesc verdele în diverse terapii pentru cancer, carcinom la sân ( tumoare), dureri de cap, erizipel, gripă, hipertensiune, insomnie, nevralgie, sifilis, tulburări cardiace şi ulcer.

Mulţi vorbitori, înainte de a ţine un discurs important, stau în camere verzi pentru a se relaxa. Pe scurt, verdele ajută considerabil atât fizicul cât şi psihicul omului.

În artă şi design este foarte plăcut, dar nu trebuie exagerat şi utilizar pe suprafeţe foarte mari. Este foarte tare şi lasă o impresie puternică. Desori se foloseşte în combinaţie cu tonuri de albastru închis.

În concluzie, culorile nu sunt doar “nişte culori”, iar verdele este mai mult decât verde.

foto: Huawei P10 (1,2), Blackberry Passport (3)

Florin StoicaDespre culoarea verde şi beneficiile sale

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.