https://www.florinstoica.net/wp-content/uploads/2017/10/Hugh-Hefner-–-creatorul-bărbatului-modern.jpg

Hugh Hefner – creatorul bărbatului modern

Florin Stoica

2 min read

Decembrie 1953 nu este doar momentul apariţiei primului număr din Playboy ci şi naşterea bărbatului modern. Nici Hugh Hefner nu ştia ce avea să urmeze, nu ştia dacă va avea succes.  Marilyn Monroe a fost prima vedetă care a pozat nud pentru Playboy. Ok, nu nud complet ci doar topless. De altfel, până în 1972, pictorialele sexy din revistă conţineau doar topless.

Primul număr al Playboy a ajuns să fie printre publicaţiile de top din America, unica dedicată bărbaţilor care, în scurt timp a întrecut şi estimările pe vânzari.

Stilul libertin promovat, un ceva „too much” pentru anii 50’ – 60’ şi mixul editorial au dus la apariţia bărbatului modern. Hefner a promovat altfel femeia şi a adus în paginile revistei sale interviuri de marcă, articole scrise de mari scriitori dar şi picanterii. Încă de la început, Playboy a fost mai mult decât o revistă cu fotografii sexy. Moda, mâncarea şi băuturile fine, arta, muzica şi literatura au fost teme pentru conţinutul editorial care au dus la educarea bărbatului din anii 50’. Spre suprinderea multora, revista chiar era citită şi apreciată pentru acest tip de conţinut. Playboy avea o bază de clienţi cu pretenţii intelectuale. Aşa a creat Hugh Hefner bărbatul modern.

“Sincer, nu m-am gândit niciodată la Playboy ca la o revistă sexuală. Întotdeauna am crezut că este o revistă de lifestyle în care sexul este un ingredient important“, spunea Hefner pentru CNN în 2002.

Apariţia bărbatului modern, nu a fost unicul demers al Playboy & Hugh Hefner. După primele numere ale revistei, Hefner a editat „The Playboy Philosophy”, în anul 1960, unde a abordat teme ca egalitatea între femei şi bărbaţi, apărarea drepturilor LGBT şi dreptul femeilor de a avorta. Şi de această dată Hugh Hefner a stârnit controverse dar publicul cititor a reacţionat pozitiv.

Playboy a devenit mai mult decât o revistă, un loc care a facilitat dialogul între o mare varietate de cititori, de la oameni simpli până la congresmeni, artişti, membri ai Bisericii.

 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share
Florin StoicaHugh Hefner – creatorul bărbatului modern

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.