https://www.florinstoica.net/wp-content/uploads/2017/05/rdw2017-18.jpg

4 evenimente de neratat în această primăvară

Florin Stoica

2 min read

4 evenimente dedicate artei şi nu numai, vor avea loc în următoarea perioadă în Bucureşti. Nu este un top, este o selecţie personală de recomandări.   Comorile Egiptului Antic, Spotlight – Festivalul Luminilor, ArtSafari _ Pavilionul de Artă Bucureşti şi Romanian Design Week  sunt evenimentele care în opinia mea nu trebuie ratate.

Comorile Egiptului Antic

Startul este dat de expoziţia Comorile Egiptului Antic, eveniment organizat pentru prima dată în România. Peste 300 de exponate vor fi expuse la Banca Naţională a României, iar printre acestea se vor găsi şi masca Faraonului Tutankhamon, un fragment de sarcofag autentic, bijuterii, foi de papirus, ushabti-uri sau amulete care însoţeau defuncţii în viaţa de apoi. Expoziţia Comorile Egiptului Antic are loc în perioada 21 martie – 21 iunie 2018 iar biletele se pot achiziţiona atât online cât şi la Banca Naţională.

Spotlight – Festivalul Luminilor

Spotlight – Bucharest International Light Festival va avea loc în perioada 12-15 aprilie şi se află la cea de-a patra ediţie. Tema ediţiei din acest an este „United We Shine” şi ca în anii trecuţi, zeci de lucrări artistice, instalații, sisteme de iluminare arhitecturală și videomapping vor fi prezentate pe Calea Victoriei până la Piaţa Naţiunilor Unite. Accesul la acest festival este liber.

Pavilionul de Artă București – Art Safari

Pavilionul de Artă București – Art Safari, cel mai mare eveniment de artă din România va avea loc în acest an, în perioada 11-20 mai în Piaţa George Enescu (Ateneul Român). Şî în acest an vor fi expuse atât lucrări din ţara noastră cât şi din străinătate. Accesul la eveniment este pe baza de bilet/ abonament.

Romanian Design Week

Romanian Design Week , cel mai mare eveniment de design şi arhitectură din România, va avea loc în perioada 18-27 mai.  RDW include o expoziție de design românesc, Expoziția centrală – cea mai amplă galerie de proiecte și idei, Show Off #RDW2018, inspirat de UniCredit Bank Romania, Concept Store, Evenimente Conexe, 24 h Cartierul Creativ, RDW Lounge. Accesul la eveniment este pe baza de bilet.

 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares
Florin Stoica4 evenimente de neratat în această primăvară

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.